Laster...

 

Svedjan gård i Meråker

    

Litt om gården:   

Svedjan ligger ca en km fra Meråker sentrum, med utsikt over hele bygda. Der har vi forskjellige høner og haner, og som regel søte små kyllinger. Mignon- og moskus ender, vaktel og gullfasan. Thomas Georg Nilsen er gårdens løvehodekanin, og far til mange små kaninunger. Frøydis og Roy er minigriser, og kan ha små grisunger i blant. Hunden Enya, katten Augusta og eselet Oline liker godt å få besøk, samtidig som Marvin kan si hallo til deg. -Marvin er da en ekte Ara papegøye!

1.5 km lenger unna, har vi driftsbygningene våre, der vi driver med sau og ammeku. Ca 100 naut og 280 vinterfora sauer av typen spæl, samt noe innslag av Gretes villsauer.

 

Vi på gården:

Her er bonden selv i sitt rette element. John Gunnar har siden guttedagene vært langt over gjennomsnittet interessert i landbruk og slo sammen 3 små bruk som ble grunnlaget for hans livsløp. Han er utdannet sveiser og agronom og brenner spesilet for tømmerhogst og for ikke å snakke om sau og ku. Ellers spiller han tuba i bygdas hornmusikklag og deltar stort i teatersammenheng når han blir lurt med av samboeren. Dans er hans store lidenskap og da spesielt pols. Han er også fungerende vaktmester for Grete ved hennes arrangement. 

 

 

Grete er utdannet dame-og herrefrisør og har egen salong. Hun har i tillegg stor interesse for all slags dyr og har defor anskaffet seg mange ulike sorter. Liker og dra med folk for å lage underholdning hjemme i Svedjan i form av musikk og teater. Selv er hun med i en av bygdas gammeldansorkester og teaterlag. Polsdansen står også hennes hjerte nærmest. I Svedjan driver hun med åpen gård, gårdskafe, jule-og påskearrangement og det hun ellers måtte finne på. Fungerende "dreng" for John Gunnar.

Det er videre tilsammen 5 barn som tilhører Svedjan, Mari, Torgrim, Olaf Johannes, Victoria og Vegard. Det er bare de to sistnevnte som ennå bor hjemme. 

 

                          

Victoria                                                               Vegard

 

Inn På Tunet tilbud:

Ønsker du å ta med familie og venner på gårdsbesøk? Vil dere ha en annerledes bursdagsfeiring? Jobber du i skole/barnehage og ønsker å ta med avdelingen eller klassen på en spennende dag med frileikog kos med dyra? 

I Svedjan kan det skreddersys en helt spesiell dag for deg og dine. Ta gjerne kontakt for å planlegge noe spennede med oss.  Gårdsbursdag!!! Vårens vakreste eventyr!!! (bli med på lamming) Klekking av kyllinger!!! (vi har tugemaskin)

  

Gården er under godkjenning!

Kontakt Inn på tunet Trøndelag

Tlf.: 93 09 40 11

E-mail: trondelag@innpatunet.no

   

Billedgalleri