Laster...

 

Fossen gård i Hommelvik

   

 

 

 

Litt om gården:

 

Gården ligger i flotte landbruks-/naturomgivelser ca. 5 km fra Hommelvik sentrum (Selbuveien). Den ligger også nært flott og lett turterreng så det er mulighet for tur i nærområdet.

Her på gården driver vi dag med lammeproduksjon. Vi har 160 vinterfôra sauer og de får til sammen ca. 300 lam. Noen av lammene tar vi av til kopplam. Vi driver også med grasproduksjon og skogbruk.

Vi har også 3 kaniner og til sammen 4 hunder.

Aktivitetene på gården vil variere fra hvilken årstid det er. Stell og kos med dyrene inngår i hverdagen, og er noe av det viktigste vi gjør.

Om våren er det lamming og beiteslipp for sauene. Kopplammene beiter hjemme om sommeren. Tilsyn på beite og vedlikehold av gjerder og beite er viktige sommeraktiviteter foruten å produsere fôr til sauene til vinteren. Sauesankinga starter først på september. Inne perioden for sauene er fra oktober til april/mai.

Vi legger stor vekt på dyrevelferd og sikkerhet.   

 

 

Vi på gården:

Kirsti: 53 år er oppvokst på gården, men tok over den i 2006 sammen med Kåre og driver den per dags dato. De har drevet med lammeproduksjon hele tiden. I 2014 bygget de nytt fjøs. Kirsti er utdannet agrotekniker og har gått på Sjetlein Landbruksskole. I tillegg til gården så jobber hun som regnskapsmedarbeider utenfor gården.

Kåre: 52 år, er gift med Kirsti. Han er utdannet agronom og har gått på Sjetlein landbruksskole. I tillegg til gårdsdriften jobber Kåre som maskinfører utenfor gården.

Knut Esten: 30 år, er oppvokst på gården og skal ta over i fremtiden.  Knut Esten er utdannet agronom og har gått skole på Sjetlein. Han jobber som maskinfører utenfor gården.

Silje: 31 år, er gift med Knut Esten og skal være med å ta over gården i fremtiden. Silje har erfaring i å jobbe med mange ulike mennesker og jobber med dette utenfor gården. Hun har også erfaring med dyrestell (avløser) fra tidligere som storfe, gris og sau. Generelt glad i dyr og mennesker.

Det hører også til fire barn på gården

Til sammen har Silje og Knut Esten fire barn: Benjamin 11 år, Lotte-Emilie 10 år, Esten-Andre 4 år og Liv-Heidi 2 år.

Inn på tunet blir i hovedsak Silje og Knut Esten sitt prosjekt med litt hjelp fra Kirsti og Kåre.  De vil overta gården i løpet av et års tid.

   

 

Inn På Tunet tilbud:

Etter som at vi er nye med dette så må vi begynne en plass.

  • Når det gjelder inn på tunet tjenester ser vi for oss dagsbesøk i første omgang. Vi er åpen for personer i alle aldre demente, eldre, barn, skolebarn og ungdom.
  • Det vil bli lagt vekt på dyrestell og det hverdagslige livet ved det å være på en gård.
  • Turer i nærområdet.
  • Eventuelt andre aktiviteter etter avtale.
  • Utvikle seg i eget tempo i et trygt og godt miljø.
  • Det vil bli laget et tilpasset tilbud for de som kommer til gården.
  • Det vil også bli lagt vekt på mestring, men vil også gi noen utfordringer når det passer seg sånn.
  • Det vil bli mye fokus på trivsel og gode opplevelser på gården, slik at besøkende skal ha en god følelse når de reiser hjem. 

 


Gården er foreløpig ikke godkjent som IPT-gård.

Men den er meldt inn til Stiftelsen Norsk Mat i 2021 for å få sin godkjenning.

 

 

 

Kontakt Inn på tunet Trøndelag

Tlf.: 93 09 40 11

E-mail: trude@iptt.no

Billedgalleri